Contacteer ons

Contact Persoon : haiyang

Telefoonnummer : 0086 18339195474

WhatsApp : +8618339195474

Free call

17 basiseigenschappen van document zouden u moeten het weten

February 16, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over 17 basiseigenschappen van document zouden u moeten het weten

Bent u zich ongerust maakt over uw document kwaliteit?

Weet u hoeveel basiseigenschappen de kwaliteit van uw document kunnen bepalen?

In dit artikel, zullen een totaal van 17 basiseigenschappen worden verdeeld.

  • Fysische eigenschappen: kwantitatief; dikte; strakheid; zachtheid; rek; doordringbaarheid.
  • Mechanische eigenschappen: treksterkte; het vouwen van weerstand; tearing graad.
  • Optische eigenschappen: bleekheid; opaciteit.
  • Anderen: vochtigheid; verlenging; het rangschikken; absorptievermogen; as; longitudinale en transversale richtlijn van document en karton.

laatste bedrijfsnieuws over 17 basiseigenschappen van document zouden u moeten het weten  0

 

 

Fysische eigenschappen

1.Quantitative

Kwantitatief, algemeen bekend als gram verwijst het gewicht, naar het gewicht van document per eenheidsgebied, dat over het algemeen wordt uitgedrukt in termen van hoeveel gram per vierkante meter.

Het is de meest fundamentele fysieke index van document. Zijn niveau en uniformiteit beïnvloeden alle fysieke, mechanische, optische en drukeigenschappen van document.

Kwantitatief is de meest basiskwaliteitsindicatoren van papier en karton. Omdat het meeste document in gewicht wordt verkocht. Kwantitatief verwijst naar het gewicht per eenheidsgebied, dat over het algemeen in gram per vierkante meter van document wordt uitgedrukt. Het document dat wij in ons leven hebben gebruikt verwijst over het algemeen naar het gebied van het document.

 

 

2.Thickness

De dikte wijst erop hoe dik of verdunt het document is.

De micrometer wordt gebruikt om de dikte van het document onder een bepaalde gebied en een druk te meten. De algemene druk is kPa 980.

De dikte van een partij van document of karton wordt gewoonlijk vereist om hetzelfde te zijn, anders zal de dikte van de vervaardigde punten niet verenigbaar zijn.

De strakheid verwijst naar het gewicht van document en karton per kubieke centimeter. Zijn resultaat wordt uitgedrukt in Gram/Kubuscentimeter. Strakheid = Kwantitatief/Dikte

 

 

3.Tightness

De strakheid betekent dat het gewicht van het document en het karton van elke kubieke centimeter, het in gram/kubieke centimeter wordt uitgedrukt.

De strakheid is een maatregel van de graad van strakheid van de document of kartonstructuur, en het is de basisaard van document en karton.

Het heeft een dichte verhouding met de poreusheid, het absorptievermogen, de starheid en de intensiteit van het document. Beïnvloedt ook de optische eigenschappen van papier en kartonnen, drukeigenschappen, fysische eigenschappen.

 

 

4.Smoothness

De zachtheid verwijst naar de tijd, die in seconden wordt uitgedrukt, die voor een bepaald volume van lucht worden vereist door het hiaat tussen de steekproefoppervlakte en de glasoppervlakte onder een bepaalde druk onder een bepaald vacuüm over te gaan.

De zachtheid hangt van de oppervlaktevoorwaarde af van het document. Als de document oppervlakte ongelijk is, is de zachtheid van het document zeer slecht.

 

 

5.Stretch

De grootteverandering van document die door wateronderdompeling wordt veroorzaakt of wordt het aan de lucht drogen na wateronderdompeling genoemd document rek.

Vertegenwoordigt het percentage van de originele grootte van de steekproefgrootte met de grootte van de verhoging of verminderen.

 

 

6.Permeability

Document de doordringbaarheid is op een bepaald gebied, een bepaald vacuüm, de hoeveelheid lucht per minuut door het document of door 100 ml lucht vereiste tijd, die in ml/notulen worden uitgedrukt.

Het wordt gebruikt om de graad van luchthiaat in het midden van de document laag te identificeren, en is ook één van de indicatoren om de vochtbestendigheid van het document te testen.

De doordringbaarheid is met de grootte van de strakheid van het document en de verhoging of vermindert. De vezels verweven dicht, is de doordringbaarheid van document klein, en vice versa, is groter de vochtbestendigheid van het document ook lager.

Om de doordringbaarheid te verminderen en de vochtbestendigheid van het document te verbeteren, is de eerste stap de band en de uniformiteit tussen de vezels te verhogen, die vereist verstrekkend de het verpulveren graad van de papiervoorraad in het verpulveren.

De doordringbaarheid is het belangrijkste fysieke kenmerk van het document van de cementzak, document zakdocument, sigaretdocument, kabeldocument, exemplaardocument en industrieel filtreerpapier, enz., al behoefte om de grootte van zijn doordringbaarheid te bepalen.

 

 

Mechanische eigenschappen

1.Tensile sterkte

De treksterkte is de spanning waaraan het document of de raad worden onderworpen.

Gewoonlijk uitgedrukt in absolute spanning: namelijk de spanning van een specimen van een bepaalde breedte (Newton).

Of met de brekend uitgedrukte lengte: namelijk de lengte van document die voor een strook van document van een bepaalde breedte dat onder zijn eigen ernst (m) wordt vereist moet worden bereikt.

Of met in dwarsdoorsnede van de uitgedrukte spanningsweerstand: namelijk de weerstand in dwarsdoorsnede van de eenheidsspanning van het specimen (Newton/vierkante meter).

De treksterkte is één van de belangrijke parameters van fysische eigenschappen. Het is ook een basistest.

 

 

2.Folding weerstand

Het vouwen van weerstand verwijst naar het document en het karton onder een bepaalde spanning, het aantal tijden het wederkerige vouwen 180 ° kan weerstaan.

Wijst de vouw weerstands op de capaciteit van het document om zich tegen het zachte vouwen te verzetten.

 

 

3.Tearing graad

Het scheuren van graad is de kracht die wordt vereist om een voorgesneden specimen aan een bepaalde lengte te scheuren, die in Mn (ton) wordt uitgedrukt.

De tearing graad van document is de capaciteit van document en karton om zich tegen de saldobarst te verzetten.

 

 

Optische eigenschappen

1.Whiteness

De bleekheid van document of karton is het reflectievermogen van witte of dichtbijgelegen-witte document of kartonoppervlakte aan blauw licht, dat met betrekking tot het reflectievermogen van blauwe lichte standaard de plaatoppervlakte van het stralingsmagnesiumoxide moet worden uitgedrukt.

De bleekheid is een noodzakelijke voorwaarde voor al Witboek en gedeeltelijk verwerkt licht document. Het wordt gespecificeerd volgens de vereisten van gebruik, vooral belangrijk voor drukdocument en briefpapier. Maar met het verschillende gebruik, zijn de eisen ten aanzien van bleekheid verschillend. In het bijzonder, gravuredocument, wit karton, speciaal dun document en andere document vereistenbleekheid in meer dan 90%, het document van de compensatiedruk, effectendocument, hoger briefpapier, tekeningsdocument, hoger het typen document en andere document vereistenbleekheid in meer dan 80%, letterzetseldocument, algemeen briefpapier, glanzende document vereistenbleekheid tussen 60 aan 70%, de bleekheid van krantenpapiervereisten van 45 aan 50%.

Voor drukpictorials, kunstbeelden en ander document, wordt een hogere bleekheid vereist, terwijl voor drukboeken en tijdschriften, de bleekheid van het document niet zou moeten te hoog zijn.

 

 

2.Opacity

De opaciteit is een optisch bezit van document. De opaciteit van document verwijst naar de verhouding van het reflectievermogen van groen licht aan

het overeenkomstige reflectievermogen van verscheidene volledig ondoorzichtige steekproeven wanneer één enkele steekproef met een volledig geabsorbeerd zwart stootkussen wordt opgevuld.

De opaciteit van het document is zeer belangrijk voor drukdocument. Document slechts met een bepaalde graad van opaciteit om de kwaliteit van druk te verzekeren. Voor briefpapier, vereist ook een bepaalde opaciteit om het schrijven van beide kanten van het document te vergemakkelijken.

 

 

Anderen

1.Moisture

De vochtigheid in het document blad is de meest significante factor die de belangrijkste eigenschappen van het document beïnvloedt.

De vochtigheid is de verhouding van het verminderde gewicht van document en karton aan het originele gewicht wanneer droog aan constant gewicht bij 100-150°C, dat als percentage wordt uitgedrukt.

Het is een belangrijke indicator voor het testen van document. Om het even welke document productnormen hebben de verordeningen van het vochtigheidspercentage, is dit omdat het belangrijkste onderdeel van de samenstelling van document cellulose is. Het verband tussen vezel en water is de belangrijkste verhouding in document productie.

Het vochtgehalte van één enkele vezel beïnvloedt de vezelsterkte, de katoenen hardheid en document formability.

Het vochtgehalte van enig-wortel geschoten vezel beïnvloedt de vezelsterkte, de schapenhardheid en het blad vormt eigenschappen.

Document de vochtigheid beïnvloedt document gewicht, sterkte, duurzaamheid, maatstabiliteit, inktontvankelijkheid, eindigt, zachtheid en algemene druk en elektrische eigenschappen van het document, enz.

Daarom is de vochtigheid een belangrijke indicator van document.

 

 

2.Elongation

Het verlengingstarief verwijst naar het percentage van de lengte van de uitbreiding van document of karton na een bepaalde spanning aan het barsten aan de lengte van de originele test.

De verlenging is een belangrijke index om de sterkte en de hardheid van document te meten, die eigenlijk de grensspanning van document is wanneer het wordt gebroken.

Groter de verlenging, elastischer het document, moet moeilijker het het document breken. Het is kabel, document zakdocument, verpakkend document en zijn gelijkaardige document verscheidenheden van belangrijke eigenschappen.

 

 

3.Sizing

De het rangschikken graad van document en karton wordt vermeld door de maximumbreedte van de lijnen die niet uitspreiden noch wanneer geritst met standaardinkt in millimeter doordringen; of uitgedrukt in termen van het gewicht (g/m2) dat na de oppervlakte kan worden toegevoegd absorbeert water wanneer één kant van het document en het karton in contact met water voor een bepaalde periode is.

 

 

4.Absorption

Het absorptievermogen verwijst naar de absorptieeigenschappen van document en raad aan water of andere organische oplossingen.

De absorptie van document hangt van de aard van de vezel, de dunne moddergraad van de dunne modder, en de structuur van het document af.

In het drukproces, zijn de absorptieprestaties van het document te hoog, wat zal leiden tot een hoop van inkt, of zelfs door de druk. Als de document absorptieprestaties zijn te klein, en document gedrukte onduidelijk, in het gebruik van vlak document zullen maken, wegens verfris snelheid, maar ook gemakkelijk om ander document te bevlekken.

Document het absorptievermogen in zekere mate met breathability van het document, strakheid, zachtheid, het rangschikken heeft een dichte verhouding.

 

 

5.Ash

De as verwijst naar de verhouding van het gewicht van het residu nadat het document of het karton aan het gewicht van de bonedry steekproef worden gebrand, die bij een percentage wordt uitgedrukt.

Het asgehalte van papier en karton hangt hoofdzakelijk van de hoeveelheid onzuiverheden zoals de vuller in document, over het algemeen 0.1-0.9% af. Het asgehalte van het rangschikken van substanties en minerale kleur is slechts een stuk van het totale asgehalte van document.

 

 

6.Longitudinal en transversale richtlijn van document en karton

Het document heeft een bepaalde richtlijn.

De longitudinale richting is de richting parallel met de document machinelooppas. Aangezien het grootste deel van de vezelregeling de richting van document machineverrichting, en in deze richting volgt wordt het document onderworpen aan grotere tractie.

De horizontale richting is hetzelfde als de richting waarin het document loodlijn aan de document machine in werking stelt.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

jenny@hypapermachine.cn
+8618339195474
0086 18339195474
jenny@hypapermachine.cn
0086 18339195474