Factoren die het het kalanderen effect van document machine beïnvloeden

March 23, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Factoren die het het kalanderen effect van document machine beïnvloeden

„Mijn document is niet glanzend“

„Waarom is de document oppervlakte eeaily altijd gevouwen na het kalanderen?“ is

Document het rimpelen.

Ongelijke document dikte.

Hebt u ooit deze problemen ontmoet en hoe behandelt u het?

 

Als u geen aanwijzing hebt, niet bezorgd ben, kan het een probleem zijn met het kalanderen.

Vandaag ga ik u nemen om factoren te leren die het het kalanderen effect van document machine beïnvloeden:

 • Aantal overgegaane drukstreken
 • Lineaire druk
 • Het werksnelheid
 • Vochtgehalte
 • Temperatuur
 • Types van kalenderbroodjes
 • Het bezit van het document blad

laatste bedrijfsnieuws over Factoren die het het kalanderen effect van document machine beïnvloeden 0

 

Wat kalandert?

Het kalanderen, is het proces om document of karton te verwerken die een bepaalde hoeveelheid vochtigheid met een kalender bevatten om de zachtheid, polijsten en spanning van het document en in zekere mate de dikte van het document of het karton te verbeteren.

 

 

Waarom is kalanderen noodzakelijk?

Het tijdschema speelt verscheidene functies.

Men moet in orde maken om de zachtheid, de glans en de strakheid van het document te verbeteren, of de zachtheid te verhogen en de glans terwijl het handhaven van een losse dikte, d.w.z., de strakheid stijgt niet veel.

De tweede moet de dikte van het document verbeteren, of een vrij eenvormige strakheid handhaven. De onderbrekingslengte van gekalanderd document verhoogt het aantal vouwen.

 

 

 

Factoren die het het kalanderen effect van document machine beïnvloeden

Aantal overgegaane drukstreken

Het meer aantal van het drukken van overgegaane gebieden, wordt de meer tijden het document gedrukt, en hoger het natuurlijke het kalanderen effect. Volgens het experiment, is het aantal drukstreken groot en het effect is goed. In feite, is het het resultaat van het verlengen van de het kalanderen tijd.

 

Lineaire druk

Groter de lineaire druk, sterker het compressieeffect in de compressiestreek, en beter het overdrachteffect. Nochtans, moet men erop wijzen dat de verbetering van zijn effect beperkt is. Wanneer het een bepaalde grens overschrijdt, zal het het kalanderen effect niet verbeterd worden, en de mechanische sterkte van het document zal zeer verminderd worden.

Voor de kalender, zijn de document strakheidsverhogingen met de specifieke druk, en de fysische eigenschappen van het document verwant met de strakheid het op de kalender verkrijgt. De zachtheid en de glans van het document zijn het resultaat van het document die tussen de broodjes en de plastic misvorming van de oppervlakte onder druk glijden.

Aangezien de document oppervlakte niet vlak in de kneep tussen de broodjes, en het document en het rollen slechts gedeeltelijke contact eerder dan contact over de volledige breedte is.

Wanneer de druk stijgt, stijgt het contactgebied, en zo de glans en de zachtheid van de document verhogingen. Wanneer de drukverhogingen voorbij een bepaalde grenswaaier (250 ~ 300kN/m), de druk op de document zachtheid van het effect blijft stijgen is niet significant.

 

Het werksnelheid

Het het kalanderen effect zal worden verminderd wanneer de voertuigsnelheid stijgt. Dit is omdat het document langer gelijkaardige eigenschappen aan het zogenaamde viscoelastic materiaal zoals asfalt, d.w.z., onder de actie van kracht, de actietijd ook heeft, zachter en gemakkelijker te misvormen, en korter de actietijd, harder en elastischer. Wanneer de voertuigsnelheid hoog is, gaat het document blad onmiddellijk door het dringende gebied over, zodat is het hard en elastisch, en het het kalanderen effect wordt verminderd.

Daarom met de verhoging van voertuigsnelheid, vereist men vaak dat de lijndruk ook zou moeten stijgen, en het aantal rollen zou ook dienovereenkomstig moeten stijgen. U kunt twee kalanders zelfs installeren om de het kalanderen tijd uit te breiden.

 

Vochtgehalte

Wanneer het vochtgehalte van het document stijgt, de plasticiteitsverhogingen, wat bevorderlijk is voor het kalanderen, maar wanneer het vochtgehalte te hoog is, het te strak zal worden samengeperst, die zeer de transparantie zal verhogen, en het document zal donker kijken, zo betekent het dat het fenomeen van blacking voorkomt. Daarom wordt het vochtgehalte over het algemeen gecontroleerd bij 6-8%.

Men vindt vaak dat het het kalanderen effect niet goede toe te schrijven is aan het drogen van het document. Bovendien als het drogende deel van de machine niet genoeg wordt geladen en over--droogt wegens het sterke drogen voorkomt, veroorzaakt het aanpassen van de droge stoomdruk vaak grote schommelingen. Op dit ogenblik, kan een stoompijp op de kalender worden geplaatst om het document bevochtigd behoorlijk te maken, dat het het kalanderen effect kan verbeteren.

 

Temperatuur

Hoger de temperatuur van de kneep, bevorderlijker voor de plastic misvorming van het document blad, en daarom bevorderlijk voor het verbeteren van het het kalanderen effect.

De praktijk heeft aangetoond dat bij een hogere temperatuur, een beter het kalanderen effect bij een lagere lijndruk en een kleiner aantal kneeppassen kan worden verkregen. Dit kan de bijwerkingen zoals verminderde bladsterkte zeer verminderen die door mechanische te drukken wordt veroorzaakt.

Daarom rolt de ontwikkeling van het kalanderen technologie op hoge temperatuur, door diverse soorten het hete kalanderen (stoom verwarmen, het elektromagnetische verwarmen en warm water die verwarmen) tot 200 ℃ broodjestemperatuur, wanneer de interne temperatuur van het document blad om laag, en intern document blad te handhaven geen grote compressiemisvorming veroorzaakt, zodat is de sterkte van het document bladverlies zeer klein.

Nochtans, vereist deze het kalanderen technologie op hoge temperatuur dat de broodjes gelijk op het document blad moeten handelen, anders is het moeilijk om de dikte die gelijk bij lage druk wordt gedrukt te maken, waarbij ernstig de uniformiteit van document blad het kalanderen, zodat de verwerking van de broodjes en het ontwerp van het middel en de hoogte wordt beïnvloed, zijn de vereisten zeer strikt, en het document blad zelf vereist zeer goede uniformiteit, die zijn toepassing op algemeen document machines beperkt.

Deze het kalanderen technologie kan met controleerbare mid-height broodjes, evenals met doorschoten document machines worden gebruikt gebruikend een vastgesteld stroomvakje met stapverspreiders en opwindingsbladen.

 

 

Types van kalenderbroodjes

De kalenderbroodjes van gewone document machinekalanders zijn harder gekoelde gietijzerbroodjes. Voor document bladen met een ongelijke oppervlakte, zal de broodjesoppervlakte slechts het opgeheven deel van de oppervlakte, maar niet het lagere deel raken. De strakheid van de gecontacteerde deelverhogingen, en de sterkere druk leiden tot lichte vlekken, makend de oppervlaktekenmerken ongelijk.

In tegenstelling, zijn de zachte het kalanderen technologie, de elastische roldegeneratie gebruiken om de ongelijkheid van de document oppervlakte te absorberen, zodat de document oppervlakte volledig in contact met de oppervlakte van de ijzerrol, de strakheid van het document blad na het kalanderen veranderingen zacht en onophoudelijk is, en de oppervlaktekenmerken die van het document blad ongeldig; bovendien is de kneep breed, is de het kalanderen tijd lang en de specifieke druk is vrij lager, zodat de dikte minder (klein verlies van sterkte) kan worden verminderd, en de zachtheid wordt verhoogd.

 

Het bezit van het document blad

Document het blad is vrij zacht en plastic, is het gemakkelijk om een goed overdrachteffect in het drukgebied te veroorzaken, zo helpend om het het kalanderen effect te verbeteren.

Bijvoorbeeld, krantenpapier, hoewel de vezel vrij stijf is, maar wegens zachte poreus, gekoppeld aan meer microfinecomponenten, gemakkelijk om elkaar is de misvorming, zodat zijn het kalanderen effect te bewegen beter dan de brossere en harde stropulp; het gematigde verpulveren van papier, wegens zijn verbeterde plasticiteit, en in de papieruniformiteit is beter, zodat is het het kalanderen effect beter dan document unpulped.

Op dezelfde manier is de plasticiteit van zachte pulp beter dan dat van harde pulp, en zo is het het kalanderen effect beter. Nochtans, zijn de pulp met hoge het verpulveren graad en de zachtere pulp naar voren meer gebogen aan het fenomeen van het zwart maken; het document blad met het vullen heeft plasticiteit verbeterd, waarbij het het kalanderen effect wordt verbeterd.

 

 

 

Conclusie

Zo is de kalender één van de essentieelste machines om de definitieve kwaliteit van het document te verzekeren.

In feite, zijn er vele classificaties van het kalanderen van machines. Ik zal van sommige classfications en hun eigenschappen een lijst maken.

 • Harde kalender;
 • Zachte broodjeskalender: Gemakkelijk te werken, minder kalanderende onderbrekingen, goed aanpassingsvermogen aan document types; is moeilijk om de het werk breedte te veranderen nadat het wordt bepaald
 • Supercalender: Het maximum - de toelaatbare temperatuur kan niet 85 graden overschrijden; groot gebied, grote investering

Kies de juiste kalender volgens uw behoeften en begroting.